ИСТОРИЯ


 

40 години страст...

 

Иван, Жозет и Филип Аллуш – биолог, физиотерапевт и доктор, съвместяват своите знания и страст, за да напишат уникална и изпреварваща времето си глава в историята на козметичните процедури. При основаването си преди 40 години, компанията Biologique Recherche стартира като лаборатория за изследвания и развитие, чиято цел е създаване на формули за професионалисти, разочаровани от съществуващите козметични продукти. Днес, методът Biologique Recherche притежава репутация на поразително ефективен, като се основава на клиничен подход към грижата за красотата, използвайки чисти, концентрирани, сурови съставки, както и иновативни и педантични протоколи и процедури. Филип Аллуш е клиничен лекар, който от рано проявява интерес към съвършено различния подход, възприет от родителите му. В началото на XXI в. Той постепенно поема от своя баща Иван творческия отдел на бизнеса. Неговият опит като практикуващ лекар му осигурява комплексен подход към кожата като към орган, непосредствено свързан с другите органи и системи в организма. В допълнение, работата му в интензивните отделения му дава познания за реакциите на вътрешните органи под силен стрес. Така опитът на д-р Аллуш добавя ново измерение към всички специални техники на марката. Днес, Филип Аллуш е гарант за уникална философия и ноу-хау на Biologique Recherche в персонализираната грижа за кожата от най-висок клас. Biologique Recherche е международен бранд, разпространяван в повече от 70 страни. Водещият център за красота на марката, Посолство на красотата, се намира на престижния адрес бул. Шанз Елизе 32.

 

pic
pic

 

А сега малко интересни факти: Нека ви разкрием тайната, защо професионалните терапии на Biologique Recherche са толкова ефективни и защо продуктите ни истински лекуват кожата! Лаборатория, активни съставки, подход на Biologique Recherche! Ще останете изненадани от фактите.

 

pic

Лаборатория –
Biologique Recherche

 

Лабораторията носи името на Иван Аллуш и е създадена през 1980 г. Намира се в предградията на Париж, в тихото буржоазно градче Сюрен. След обновяване през 2010 година, със своето оборудване, лаборатория Biologique Recherche спокойно може да се счита за Porsche в световното производство на козметични продукти. Всеки сантиметър от лабораторията отговаря на европейските стандарти за качество, безопасност и контрол ISO 22716 и сертификат Certificat de Conformite a la ReglementationEuropeenne et aux BonnesPratiques de Fabrication.

 

 

Висша кухня в козметологията

 

Biologique Recherche използва около 300 различни сурови съставки за създаването на своите продукти: от египетски жасмин до антарктически микроорганизми. Всички суровини се поръчват и се получават в лабораторията в количества от 250 г до 1 тон. Създаването на формули за продукти за подмладяващи козметични процедури и за обновяване на кожата в домашни условия, изисква провеждането на много експерименти, които могат да достигнат до няколко стотин, в продължение на две до четири години. Експертите на Biologique Recherche, водени от доктор Филип Аллуш, носят отговорност за всеки създаден продукт, за неговата безопасност и ефективност.

Сложността на козметичните продукти за подмладяване на кожата на лицето е същата, както и във Висшата кухня: важни са не само качеството и състава на веществата, но и начина, по който те се смесват, температурата, при която се приготвят, както и времето за създаване на «блюдата». Например, производството на знаменития Лосион P50 отнема цели четири дни.

 

pic
pic

Козметични продукти


 

pic

Biologique Recherche -
Козметични продукти

 

Продуктите Biologique Recherche представляват средства за професионални козметични процедури и домашна грижа за лице, тяло и коса. Biologique — «биологически»: повечето продукти са създадени на основата на активни вещества с растителен, морски и животински произход, от най-високо качество и в максимална концентрация, а именно 20-80%. Recherche — «изследвания»: изследователите на компанията непрекъснато търсят научни иновации, разработват нови формули и променят формулите на вече известни продукти на Biologique Recherche. Biologique Recherche разработват продуктите си в собствена лаборатория, Отдел за изследвания и развитие в Сюрен, Франция, а 90% от тях се произвеждат в лабораторията Biologique Recherche, създадена от Иван Алуш.

 

 

Формули, съчетаващи автентичност и баланс в душата си.

 

През 2012 г. е взето решение за пълно премахване на парабени от състава на всички продукти. Количеството на парабени в продуктите на Biologique Recherche е било минимално, но въпреки това експертите на компанията решават да не разчитат на това, а да достигнат абсолютно „чисти” козметични продукти за кожата на лицето и тялото. Да се постигне стабилност на сложни формули с висока концентрация на активни съставки е трудно, но все пак възможно. Как се постига тази стабилност е тайната на Biologique Recherche.

Освен парабените, от формулите излизат и минералните масла. Защо? Защото минералното масло се съдържа в естествените съставки, които се използват от повечето производители на козметика за кожата. В резултат на това, последните изследвания показват, че минералните масла са склонни да се натрупват в нея и по този начин нарушават нейния естествен баланс.

Biologique Recherche стои в челните редици сред производителите в света, с пълната безопасност на своите продукти и по този начин достига най-убедителни резултати, утвърждавайки формулите на своите козметични продукти до съвършенство.

Формулите на Biologique Recherche отговарят на специфични критерии:

Висока концентрация (над 20% в повечето продукти) на растителни, биомаринни и биотехнологични екстракти. Без изкуствени аромати, за да се запази целостта на формулите и да се избегнат нежелани алергични реакции. С уважение към оригиналната структура на активните съставки и използване на студени производствени технологии при повечето формули. Най – високо качество на активните съставки. Формулирани, за да действат заедно с уникални, оригинални мануални техники, за незабавни, изключителни, почти магически резултати.

Подробна информация за всеки един от продуктите може да получите по време на безплатна консултация в Естетичен център Skin Expert или на официалния сайт на марката.

 

 

pic

Състояние на кожата


 

Необичайната визия на доктор Филип Аллуш за кожата

 

Схематично казано, нашата кожа може да бъде сравнена с къща. Ако покривът е направен лошо и не може да гарантира защита от външните агресивни въздействия, всички, които са вътре са обект на стрес и са уязвими.

Ние знаем, че усъвършенствайки повърхността, помагаме на кожата да се възстанови по – хармонично, създаваме платформа за младост и здравословен блясък. Този метод на наблюдение на това, как епидермисът взаимодейства с най – дълбоките слоеве на кожата, се нарича “интерфейсна козметология”. Той помага да се разбере как активните съставки в козметичните продукти въздействат върху кожата още при първия контакт с епидермиса, без необходимост да се прониква през повърхностния слой.

Човека има не една, а няколко кожи. Нашето Състояние на кожата се променя по няколко пъти само за един ден, както и в течение на целия ни живот. Всеки човек има различно “Състояние на кожата”, което еволюира в рамките на един ден.

Изкуственото разделяне на кожата на суха, нормална и мазна е неточно от физиологична гледна точка и дава опростена оценка на епидермалния дисбаланс.

Върху един и същ епидермис могат да се наблюдават едновременно както балансирани участъци от кожата, така и обезводнени или такива със засилено производство на себум. Една некоректна козметична процедура може да провокира ново нарушение на баланса на кожата и да събуди стари проблеми. Например, твърде агресивен продукт за така наречената „мазна” кожа, може да причини проблеми с епидермалната хидратация, докато един комедогенен или прекалено богат продукт, използван върху формално хипер-себорейна, но в момента балансирана кожа, може да предизвика повторно възникване на по-ранното състояние. И накрая, върху кожата въздействат непосредствено множество външни фактори, като климат, температура на въздуха, климатици, тютюнев дим, замърсена околна среда, а така и вътрешни като стрес, хормонални изменения, хигиена, възраст.

Методът Biologique Recherche въздейства върху епидермиса, като отчита степента на въздействие на всички тези фактори и тяхното влияние. Ето защо, ние постоянно говорим за Моментно Състояние на кожата®. Именно то определя избора на продукти по време на процедура.

Специалистите на Biologique Recherche притежават висока квалификация, за да могат да анализират всички тези фактори и да подберат персонализирана процедура, отчитайки особеното Състояние на кожата® на клиента.

 

pic

Диагностика на Състоянието на кожатa

 

Козметичните процедури за лице, с козметиката и строгите протоколи за работа на Biologique Recherche, винаги се предхождат от персонална диагностика на кожата (подходяща едновременно за мъже и жени), при която се извършва уникален за всеки клиент анализ на Състоянието на кожата. Диагностиката на кожата на лицето бива визуална и тактилна.

 

Свържете се с нас и ние ще изготвим персонално гурме меню от продукти и терапии, специално и конкретно за вашето Състояние на кожата.

Нашата методология


 

Първокласно изживяване за постигане на реални резултати

 

Плод на четири десетилетия опит, методологията на Biologique Recherche се основава на уникални и персонализирани протоколи за грижа за кожата, адаптирани към Състоянието на кожата - Skin Instant© на всеки човек. Процедурите за лице - еднакво подходящи за мъже и жени - включват три основни етапа:

 

 

1. ФАЗА НА ОЦЕНКА

АНАЛИЗ НА СПЕЦИФИЧНИТЕ НУЖДИ НА ВАШАТА КОЖА

 

Преди процедурата Ви, експертът от Biologique Recherche провежда задълбочена дермокозметична диагностика, за да определи с точност Вашето състояние на кожата - Skin Instant©.

Тази диагностика се извършва чрез визуален анализ, анкета, за да се създаде протокол за лечение, който точно съответства на вашите нужди.

През 2022 Biologique Recherche изведе диагностиката на друго ниво, като стартира My Beauty DNA* : прецизен анализ на вашия геном, за да разберете по-добре вашите генетични предразположения и съответно да персонализирате своя протокол за грижа за кожата.

*My Beauty DNA е наличен само в държави, оторизирани да извършват ДНК тестване.

pic

2. ФАЗА ИНИЦИАЛИЗАЦИЯ

ПОДГОТОВКА И БАЛАНСИРАНЕ НА ЕПИДЕРМИСА

 

Протоколът на процедурата започва с индивидуализирана подготовка на вашия епидермис - крайният щит, който предпазва от агресиите на външния свят.

Той следва точен и строг ритуал, основан на:

- Дълбоко почистване на кожата в съчетание с масаж
- Подготовка на кожата, като се използва емблематичния Lotion P50 на марката и нанасяне на маска за лице след това

pic

3. ЛЕЧЕБНА ФАЗА

НАСОЧВАНЕ КЪМ ВСЕКИ ПРОБЛЕМ И ТРЕТИРАНЕТО МУ В ДЪЛБОЧИНА

 

Този етап включва продукти с най-висока концентрация на активни съставки, за да „възстанови“ епидермиса и да помогне за увеличаване на потенциала му за саморегенерация. Когато се прилагат в съответствие с методологията на Biologique Recherche, те балансират, хидратират и съживяват епидермиса, както се изисква за всяко състояние на кожата - Skin Instant©. Активните съставки действат постепенно, качеството на кожата се подобрява, а тенът става сияен.

pic

 


 

 

pic

Козметика, с подход
към професионалисти

 

Всяка година, специалистите на Biologique Recherche в страната, имат възможността да обогатят и надградят своите знания. Два пъти годишно, веднъж в България и веднъж в Париж, международен тренер на Biologique Recherche от Париж, представя най - новите продукти и иновации , както и тайните нови техники и протоколи на култовата марка.

72

Последвайте ни в социалните мрежи за още повече полезна информация.

Свържете се с нас!

phone 0897 897 297

mail info@skinexpertcenter.bg

mail Адрес: гр. Русе, ул. Борисова 44Б,
      ет.2, кабинет 1

Работно време:
Вторник – Събота: 10:00 – 18:00
Неделя и Понеделник - почивни дни
*Посещенията са само с предварително уговорен час!

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a> и <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-poveritelnost"> политика за поверителност</a>.