Кожата ни непрекъснато е изложена на замърсявания от околната среда. Към това трябва да прибавим и склонността й да натрупва по повърхността си излишен мастен секрет и мъртви клетки. A за да изглежда млада и свежа, е важно тя да бъде почиствана правилно.

Голям процент от проблемите с кожата на лицето, включително акнето и разширените пори, са резултат от непочиствана или неправилно почиствана кожа в домашни условия. Затова редовното почистване на лицето е изключително важно, особено в големите градове, където въздуха е много по-замърсен и кожата задържа значително повече нечистоти.

В тази връзка, първото нещо, което трябва да направите, ставайки сутрин е да измиете лицето си със студена вода и подходящ продукт, подчертавам - вода и измивен продукт. Сутринта премахваме нанесените продукти от нощната грижа, а вечерта трябва да завърши с двойно почистване и премахване на грима и замърсяванията, натрупани през деня. Почиствайте с помощта на максимално щадящи и нежни субстанции, каквито са почистващите млека на Biologique Recherche.

И така… защо трябва да използваме и почистващ продукт, а не си изплакнем лицето просто с вода?

Световната здравна организация (WHO) посочва, че замърсяването сега е най – големият риск за здравето, причиняван от околната среда. Замърсяването включва много химични съединения от отработени газове, емисии от превозни средства, озон, въглеводороди и тежки метали. Също така откриваме това, което наричаме фини частици, които създават смога в градовете и могат да навлизат в дихателните пътища, а понякога са толкова малки, че и през порите на кожата. И накрая цигареният дим също е замърсител, съставен от 4000 различни вещества, 40 от които са класифицирани като канцерогенни.

Според ЕРА (Агенция за опазване на околната среда), някои проучвания показват, че количеството замърсители на закрито може да бъде между 2 и 5 пъти по-високо от това на замърсителите на открито. Те също могат да причинят сериозни кожни заболявания и здравословни проблеми. Вътрешното замърсяване идва от домакински продукти и източници на горене, както и от различни покрития или мебели. В някои среди то може да дойде и от мухъл, причинен от влага и разбира се от тютюнев дим от пушачи. Ето затова независимо дали излизаме навън през деня или ще си почиваме вкъщи, е препоръчително да си почистваме лицето сутрин и вечер с почистващ продукт и вода. Измиването на лицето само с вода, не е достатъчно за да премахме всички замърсявания по кожата.

Почистването на лицето се извършва с продукт и вода, за да отстраним токсините, за да избегнем дехидратацията на кожата, за да бъде кожата и еластична, за да запазим младежкото излъчване по – дълго време, за да имаме по – малко (или никакви) кожни проблеми.

Почистващите млека от Biologique Recherche са ключов етап и най – важната стъпка за грижата за кожата вкъщи. Като първа стъпка, те отстраняват грима и нежно подготвят кожата за последващите продукти. За да запази функцията на епидермалната бариера, Biologique Recherche създава формули, свободни от сулфат, които запазват физиологичния баланс на кожата. Богати на различни активни съставки, те почистват и предпазват кожата от замърсявания, изравняват тена, карат кожата да диша, успокояват, ребалансират и омекотяват стресираната кожа.

Нужна ли ми е допълнителна грижа?

За живот в замърсена градска среда веднъж в месеца препоръчвам кислородна терапия в Козметичен център Skin Expert, която да почиства, защитава и детоксикира кожата на лицето. Освен да насити клетките с кислород и да подсили собствената й регенерация и клетъчно обновяване, серията от процедури ще повиши микроциркулацията и ще помогне на кожата да изхвърли токсините чрез стимулация на лимфата. Процедурите да бъдат съобразение и със Състоянието на кожата на клиента. Препоръчвам съставяне на предписание от продукти за домашна грижа  от специалист за ежедневна употреба. 

Помагам на много хора да получат качествена консултация за здравословно поддържане на кожата. Ако имате въпроси, ще се радвам да се свържете с мен. Ако обичате да се информирате за здравословните начини на поддържане на красотата, харесайте моята страница във Facebook и Instagram. Можете да го направите и през сайта.

Текст: Мадлен Кънева

Последвайте ни в социалните мрежи за още повече полезна информация.

Свържете се с нас!

phone 0897 897 297

mail info@skinexpertcenter.bg

mail Адрес: гр. Русе, ул. Борисова 44Б,
      ет.2, кабинет 1

Работно време:
Вторник – Неделя: 10:00 – 18:00
Понеделник - почивен ден
*с предварително уговорен час

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a> и <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-poveritelnost"> политика за поверителност</a>.