Първа стъпка във всяка рутинна грижа за кожата е подготовката на епидермиса. Това е ключова фаза в методологията на Biologique Recherche. Както съм написала в предходни публикации в блога, най – важната стъпка е правилната хигиена. А днес ще ви запозная със стъпките и продуктите за почистване у дома с Biologique Recherche.

Почистващите процедури са с активни продукти, които премахват всички следи от грим и замърсяване. Знаете, че днес на пазара може да откриете най – различни продукти за почистване на лице, които могат да изсушат кожата и да нарушат нейният деликатен баланс, благодарение на химичните агенти.

Когато кожата страда от дефицит на липиди в роговия слой и значителен спад във водното съдържание, този естествено защитен хидролипиден филм се променя. Кожата става суха и губи своята еластичност.

Загубата на бариерната функция и увеличаването на трансепидермалната загуба на вода активира нервната система и предизвиква възпалителна реакция (реакция на тялото срещу атаки от физичен, химичен или микробен патогенен агент). Това възпаление може да доведе до зачервяване на Т-зоната на лицето и да причини сърбеж, стягане или дразнене.

Почистването на лицето ви е основен ритуал за защита на бариерната функция на кожата.

Важно е да се премахнат всички следи от грим, прах, себум и десквамирани клетки от повърхността на кожата, без да се променя хидролипидния филм, който трябва да бъде запазен. Затова е важно лицето да се измива внимателно, за да се запази физиологичното равновесие на кожата.

Biologique Recherche предлага почистване в три стъпки, а като четвърта стъпка прибавяме и Lotion P50, който е 4 вида според различните Състояния на кожата, но за него ще говорим по – надолу в тази публикация.

Винаги започваме почистването на грима от очите. За тази цел използваме Solution Demaquilllante Pour Les Yeux, продукт с уникална дву-фазова формула комбинирана с мицеларна течност за висока толерантност и маслена фаза за ефективност. Напълно зачита деликатната, чувствителна зона около очите, оставяйки я чиста и неомазнена.  Повече от лосион, целта на това ефективно 2-в-1 средство, е да отстранява грима и да успокоява епидермиса. 

Неговите съставки: Овлажняващи и предпазващи агенти: Вода от киви; Успокояващи и добре толерирани агенти: Екстракти от Кудзу и Женско биле, Вода от Метличина и Хамамелис, Страничен продукт от Мангово масло.

За начин на употреба, попитайте вашият терапевт.

Продължаваме с втора стъпка: нанасянето на мицеларна вода. Със своята оптимална толерантност, Eau Micellaire Biosensible на Biologique Recherche съчетава овлажняващи и тонизиращи, успокояващи и  почистващи свойства, за да премахва грима и да пречиства лицето, без да дестабилизира хидролипидния филм.

Добавени ползи: лека мицеларна формула за чувствителна кожа, премахване на замърсяванията и зачитане на баланса на кожата (физиологично рН, без сапун и т.н.), успокоява загряването и дразненето, като същевременно запазва липидния и водния капитал на епидермиса.

Какво е мицеларна вода?

Това е разтвор, обогатен с много нежни, повърхностноактивни вещества (естери на мастни киселини), диспергирани във вода, присъстваща в определена концентрация и под формата на микросфери: мицели. Мицелите са малки сфери, суспендирани във водна течност. Тези малки частици са съставени от агрегирани молекули, известни като "амфифиле", което означава, че се състоят от:

- една част привлечена от водата (тази част се нарича "хидрофилна"): тя е разположена извън мицела, за да бъде в контакт с вода
- и обратно, една част, отблъсната от водата (тази част се нарича "хидрофобна"): тя се насочва към вътрешността на мицела, така че да не е в контакт с водата.

Тези частици се формират чрез контакт на двете несъвместими фази (вода и масло) чрез сапуниране. На повърхността на кожата, мицелите улавят примесите (грим, себум и т.н.), като по този начин правят възможно почистването на лицето, без да се атакува кожата.

Със своята високо-толерантна формула, Eau Micellaire Biosensible нежно улавя на замърсяванията и следите от грим. Лека и успокояваща, тя уважава физиологичния баланс на чувствителната кожа, оставяйки кожата комфортна, без да оставя мазни следи.

За начин на употреба, попитайте вашият терапевт.

Трета стъпка. Почистващите млека са ключов етап в терапията на Biologique Recherche. Като първа стъпка в професионалната процедура, те отстраняват грима и нежно подготвят кожата по време на масажа за добре дошли. За да запази функцията на епидермалната бариера, Biologique Recherche създаде формули, свободни от сулфат, които запазват физиологичния баланс на кожата. Почистващите млека се предлагат и за домашна употреба, ще ги откриете във всички оторизирани центрове в страната.

Нашите млека съдържат активни съставки, които стартират процеса на лечение и оставят кожата мека и освежена.

Налични в три варианта:

Lait U нежно премахва грима благодарение на формулата си, съдържаща растителни масла, създаден за комбинирани състояния. Защитава бариерната функция на епидермиса, като поддържа хидролипидния филм на кожата. Леката и свежа формула позволява на кожата да диша, без да оставя мазен филм.

Lait VIP O2 е почистващ оксигениращ продукт срещу замърсяването на околната среда, създаден за чувствителни състояния. Почистващото му дълбоко действие премахва градските замърсители, които се натрупват върху повърхността на кожата. Пречистена отново, кожата възвръща естественото си сияние и тенът светва със свеж блясък.

• Продукт за отстраняване на грим, който същевременно овлажнява и защитава, богат на липиди, подходящ за зрели кожи е  Lait E.V. Активните му съставки поддържат интегритета на бариерната функция и предпазват кожата от изсъхване. Освен че осигурява подхранване и еластичност, почистващото мляко нежно отстранява замърсяванията от кожата, като в същото време поддържа водните нива в нея.

Четвърта стъпка: емблематичният лосион P50.

През 1970, Иван Аллуш създава първия Лосион P50, ексфолиращ лосион, който се използва като ежедневна грижа за кожата. Уникален по рода си, този лечебен продукт за прогресивно, пречистващо и ексфолиращо третиране, почиства и обновява, възстановява оригиналния капацитет на кожата за самовъзстановяване и вътрешно сияние.

Крайъгълeн камък на терапевтичната система BIOLOGIQUE RECHERCHE, Lotion P50 е резултат от задълбочени изследвания върху епидермалното възстановяване за регенериране на кожата. Буквата "P" идва от пилинг, а "50" - тъй като кожата има 2 цикъла на обновяване, всеки от които продължаващ около 25 дни при младите кожи, за да може кожата да достигне своята оригинална фаза на регенериране, която е необходима за здрава и нежна кожа.

30 години на изследвания и опити са довели до създаване на серия от продукти Lotions P50, с подсилени ексфолиращи и възстановяващи свойства, всеки от които адаптиран към специфично Състояние на кожата.

BIOLOGIQUE RECHERCHE е създала серията от Lotions P50, които нежно подкрепят естествения ексфолиращ процес и създават идеална среда на повърхността на епидермиса, за да може кожата да се развива по един здравословен и балансиран начин. Всеки Lotion P50 е и създаден, за да отговори на нуждите на различни Състояния на кожата.

Lotions P50 са мулти-функционални продукти, които съчетават предимствата на пречистващи, ексфолиращи, хидратиращи и тонизиращи лосиони и помагат да се възстанови епидермалния щит. Подсиленият епидермис проявява изцяло своите защитни възможности и насърчава потенциала за автоматично обновяване на кожата.

Всеки Lotion P50 е адаптиран към специфично Състояние на кожата и има конкретно действие.

За начин на употреба, попитайте вашият терапевт.

Помагам на много хора да получат качествена консултация за здравословно поддържане на кожата.

Ако имате въпроси, ще се радвам да се свържете с мен. Ако обичате да се информирате за здравословните начини на поддържане на красотата, харесайте моята страница във Facebook и Instagram. Можете да го направите и през сайта.

С обич,

ваш Skin Expert, Мадлен.

 

 

Източник: Biologique Recherche Bulgaria

Текст: Мадлен Кънева 

Последвайте ни в социалните мрежи за още повече полезна информация.

Свържете се с нас!

phone 0897 897 297

mail info@skinexpertcenter.bg

mail Адрес: гр. Русе, ул. Борисова 44Б,
      ет.2, кабинет 1

Работно време:
Вторник – Събота: 10:00 – 18:00
Неделя и Понеделник - почивни дни
*Посещенията са само с предварително уговорен час на посочения телефонен номер!

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a> и <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-poveritelnost"> политика за поверителност</a>.