Днес ви запознавам с постиженията в света на козметологията, революция и иновация.

Октритието в света на козметологията от 21 век – колаген Тип – 0.

В Biologique Recherche, изследванията и научните иновации са в основата на продуктите. За да добавят към гамата от  есенциални серуми против бръчки, Biologique Recherche предоставят серум с още по-голям ефект против бръчки, способен да уплътни кожата в 3 измерения.

Отделът за изследвания и развитие на Biologique Recherche разгледа всички механизми, които причиняват образуването на бръчки и идентифицира колагена като един от ключовите протеини в този процес. Biologique Recherche има значителен опит с този протеин, тъй като той присъства в серуми Collagène Natif (колаген от бозайници) и Collagène Marin (колаген от риби). Основните характеристики на тези видове колаген са способността им да задържат вода и стягащият им ефект. Ето защо тези продукти принадлежат към категорията Стягащи Есенциални серуми.

Каква е функцията на колагена?

Колагенът е член на семейство структурни протеини, чиято основна функция е да осигурява механична устойчивост на разтягане, като същевременно поддържа гъвкавостта на тъканите на тялото. При хората има 28 вида колаген, със специфични биологични функции. Най-важните типове колаген в кожата са типове I и III (кожна плътност) и типове IV и VII (структура на дермално-епидермалната връзка). От 25-годишна възраст запасите от колаген в кожата започват да намаляват с около 1% годишно, което води до нейното изтъняване и след това отпускане.

В продължение на няколко години д-р Allouche и неговият екип провеждат изследвания върху „супер колаген“, който може да осигури задълбочено действие върху повторното уплътняване на самата колагенова мрежа. За да постигнат това, те търсят недиференциран колаген със способност да стимулира всички форми на колаген в човешкото тяло. Майката на всеки колаген “type 0” колаген е известен със своята несравнима чистота и изключителното му структурно сходство с всеки от различните видове колаген в кожата, което ни позволява да третираме дълбоки, установени бръчки. Ето защо екипите са търсили активна съставка, която е възможно най-близо до оригиналния състав на колаген тип 0.

Това е най-старият известен досега колаген, намерен в примитивен планктонен организъм, който не е еволюирал в продължение на над 600 милиона години съществуване.

Collagène Originel е новаторското откритие благодарение на Type-0 Collagen, патентована активна съставка на Biologique Recherche. Три активни съставки, подбрани заради свойствата си върху основните видове колаген, засилват действието му - Соеви  гликопептиди, Силен и Зелени микроводорасли.

Този вековен колаген е открит в медуза Rhizostoma pulmo. Въпреки че принадлежат към животинското царство, тяхното развитие е много базово и може да се сравни с това на растенията, поради което се наричат зоофити. Подобно на растенията, те не могат да усещат нищо, тъй като нямат мозък или централна нервна система. По същество те се състоят от вода и колаген.

А сега отговарям на вашите въпроси:

Защо името на продукта е Collagene Originel?

Името “Collagène Originel” е избрано внимателно, тъй като се отнася до историята на продукта. Ядрото на неговата формула съдържа патентована активна съставка, „Колаген тип-0“, новаторско откритие в козметиката, което датира от историческия щам на колагена. Тъй като този тип колаген е „майката“ на целия колаген, той представлява неговата първоначална, оригинална основа.

За кои Състояния е подходящ?

Collagène Originel е подходящ за Skin Instants© с установени бръчки. Нашите тестове за ефикасност показват значително намаляване на дължината на бръчките. Тъй като има ефект върху установените бръчки, той има ефект и върху възникващите бръчки. Въпреки това, за появяващи се бръчки препоръчваме използването на серум еластин, който има и превантивен ефект върху новите бръчки.

 

Защо бутилката на продукта е различно декорирана?

Този Quintessential Serum е позициониран като първокласен продукт. Неговата иновативна формула е безпрецедентна в козметиката и включва забележително откритие, родено от много години приложни изследвания в областта на медицината: патентованата активна съставка Biologique Recherche, Type-0 Collagen. Искахме да го популяризираме в нашата гама от Quintessential Serum, като отдадем почит на тяхната  история. Нюансите от наситено синьо до светло синьо напомнят за морската среда.

Продуктът има ли специфичен аромат?

 Формулите не съдържат изкуствени аромати. Продуктите миришат на активните съставки, които съдържат.

Какво е “type-0” collagen?

Type-0 Collagen е патентована активна съставка на Biologique Recherche. При хората има 28 вида колаген (I до XXVIII). Ръководен от д-р Allouche, изследователският и развойният екип на Biologique Recherche откри най- чистия колаген в примитивен планктонен организъм, който не е еволюирал повече от 600 милиона години. Той е толкова древен, че е историческият щам на всички видове колаген, майката на целия колаген. Това е, което имаме предвид под „тип 0“, т.е. оригиналната основа на колагена.

Какви са разликите между този вид колаген и тези на пазара

(морски и говежди)?

Освен че е вековна, недиференцирана форма на колаген, той има специфичен аминокиселинен състав, който се различава от този на колагена на бозайници и риби. По този начин Type-0 Collagen съдържа сравнение с други източници. Също така съдържа малки количества цистеин. Както при другите форми на морски колаген, обикновено получен от риба, Type-0 Collagen съдържа по-малко хидроксипролин и пролин от говеждия колаген, оттук и неговата по-ниска термична стабилност. Разбира се, той е идеално стабилизиран във формулата на Collagène Originel и може да се съхранява при стайна температура.

 

За повече информация, се свържете с Козметичен център Skin Expert на познатия телефон: 0897 897 297 или заповядайте на безплатна консултация.

 

Източник: Biologique Recherche Bulgaria

Последвайте ни в социалните мрежи за още повече полезна информация.

Свържете се с нас!

phone 0897 897 297

mail info@skinexpertcenter.bg

mail Адрес: гр. Русе, ул. Борисова 44Б,
      ет.2, кабинет 1

Работно време:
Вторник – Неделя: 10:00 – 18:00
Понеделник - почивен ден
*с предварително уговорен час

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a> и <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-poveritelnost"> политика за поверителност</a>.