Знаете че, от септември месец Център Skin Expert разполага с апарат за диагностика на кожата, в който са документирани Състоянията на кожите на моите клиенти. При измервателните сесии задавам доста въпроси за кожата на клиента. Например, как си чувстват кожата, какво ги притеснява, какви стъпки следват у дома, какви са хигиенните навици, какви продукти използват и с каква цел, в каква последователност и т.н.

 

 

Основните ми изводи са свързани с основната и най – важна стъпка в грижата за кожата ХИГИЕНАТА.

Навярно знаете, че 80% от проблемите свързани с кожата идват от неправилна хигиена. На база на диагностичните сесии в центъра, установих, че много от посетилите ме клиенти не използват измивни средства за кожата на лицето или пък използват душ-гелове, шампоани и каквото им попадне. В тази графа влизат и клиенти, които използват само мицеларна вода за почистване, без да измият след това лицето си с измивен продукт. Установих, че клиентите в групата 40+ са с добри показатели като хидратация и еластичност в сравнение с младите кожи. В тази възрастова група, почти всеки има добри навици и следва правилен от професионална гледна точка протокол. При младите кожи, положението не е никак добре. Силна дехидратация в повечето случаи, използване на разнородни и много продукти с неопределена цел.

В заключение, вследствие на множеството проведени консултации и изследвания от професионалния апарат на Biologique Recherche, снабден със сонди, стигам до следните изводи:

- Еластичността, хидратацията и добрите хигиенни навици ще забавят процеса на остаряване и появата на бръчки, както и преждевременното остаряване;

- Младите дами 20+ до 25+ са с лоши хигиенни навици и силно изразена дехидратация на повърхността на кожата;

- Дамите 40+ са с добри хигиенни навици и следват точни указания за грижа за кожата у дома;

- Младите тийнеджъри не почистват добре лицата си, не дегримират добре кожата или я измиват набързо, тука спадат и любителите на популярните мицеларни води.

Тук ще цитирам правилата на Експерта из Книгата на Лина Маймарова „5 стъпки преди крема“, която изключително точно и ясно е посочила основните правила при почистване.

Правило 1. Колкото време отделяте за грим, толкова трябва да отделяте за почистване и измиване след това. Имайте предвид, че дори да не използвате грими или да не сте излизали от къщи, това не отменя правилото за стриктна хигиена и използване на точните продукти и стъпки за хигиена.

Правило 2. Забравете за сапуна/шампоана

Опитайте да измиете косата си със сапун. Какъв е резултатът? Косата започва да скърца, трудно се разресва, втърдява се и това е свързано с нарушена киселинност и баланс на повърхността на косъма. Същото е с кожата, но не го усещаме веднага.

Понякога неправилно избраните продукти за хигиена може да предизвикат различни патологични проблеми или дори алергии, зачервявания и преждевременно остаряване.

Мнението на експерти и дерматолози по повод на измиването на лицето със сапун и душ гел, е че е нежелателно, тъй като рязко променят РН киселинността на кожата, което рязко променя антибактериалните свойства и дехидратират епидермиса.

Стигаме до следващото ми любимо изречение: „Аз използвам само бебешки продукти.“ И това се казва гордо от зрял индивид, отдавна слязъл от бебешката количка и скута на мама.

Правило 3. Не използвайте продукти, предназначени за бебета и деца

Кожата на бебетата е с недоизграден кожен горен слой, именно затова бебешката кожа има нужда от допълнителен, по – плътен защитен слой и продукти, които да „стоят“ отгоре с цел „защита“. Затова бебешките защитни кремове и помади са плътни и тежки. Текстурите са направени да не попиват, като техните формули са направени с цел да покрият кожата и да компенсират липсата на защита.

Не използвайте бебешки продукти! Нуждите на зрялата и бебешка кожа са различни. Използването на такива продукти може да доведе до „запушване“ на кожата, влошаване на естествения процес подмяна-узряване на нови клетки, преждевременно състаряване, понякога дори обриви, образуване на комедони или влошаване на нормалното функциониране, дишане и обменни процеси.

Правило 4. Не използвайте продукти със синтетични масла, вазелини, минерални масла и подобни

Те покриват кожата като невидима пластмасова обвивка (тази категория минерални и синтетични масла се добиват от нефт), запушват порите, което влошава дишането и обменните процеси и води до забавяне на протеиновия и клетъчен синтез, тоест до дегенеративни процеси и натрупване на токсини. Също така може да доведе до сериозни дерматологични проблеми.“

Винаги почиствайте както специалист/експерт в козметиката ви е предписал, винаги използвайте вода и измивен продукт два пъти дневно. Не прекалявайте с измиването, не го правете по няколко пъти на ден. Не купувайте компромисни продукти, винаги четете съдържанието на продукта на етикета. Използвайте по – голямо количество продукт за почистване и винаги подсушавайте със суха хартиена кърпа, без да търкате.

Източник: Лина Маймарова, автор на книгата „5 стъпки преди крема“

 

Напълно подкрепям правилата, която тази видна и уважавана дама е посочила в тази книга. Същите съвети препоръчвам да се спазват от моите клиенти. Тези стъпки са еднакво важни както за жените, така и за юношите, и мъжете.

Препоръчвам на моите клиенти винаги да спазват професионалните насоки на своя козметик. Да не се доверяват на различни и разнообразни източници с неправилна и не достатъчно обоснована информация. Включително и информация от така нашумелите социални страници и форуми, където можете да прочетете информация от всякакви хора, които не практикуват, не са квалифицирани и нямат опит в сферата на козметологията.

Нашата работа като експерти по време на консултация, е да ви изслушаме внимателно, да дадем експертното си мнение, да ви консултираме професионално, да ви препоръчаме продукти за домашна грижа и професионални терапии според Състоянието на вашата кожа.

На ваше разположение съм! Каня Ви на по кафе в центъра, да обсъдим вашата грижа за кожата в уговорен час на познатият телефон. Ще ме зарадвате, ако ми пишете и ми зададете въпрос, който да е в моята професионална компетентност. С радост ще ви отговоря!

Ваш Skin Expert,

Мадлен.

Последвайте ни в социалните мрежи за още повече полезна информация.

Свържете се с нас!

phone 0897 897 297

mail info@skinexpertcenter.bg

mail Адрес: гр. Русе, ул. Борисова 44Б,
      ет.2, кабинет 1

Работно време:
Вторник – Неделя: 10:00 – 18:00
Понеделник - почивен ден
*с предварително уговорен час

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a> и <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-poveritelnost"> политика за поверителност</a>.