Ако търсиш най – здравословният начин за млада кожа? Ако искаш да остарееш млада?

То ти си на правилното място!

Аз съм Мадлен Кънева – твоят личен консултант козметик.

Добре дошли в козметичен център SKIN EXPERT – мястото, в което ще намериш решение за здрава и красива кожа!

В последно време се набляга все повече върху процедури като почистване, овлажняване и ексфолиране на кожата. Да това е много хубаво, че полагаме грижа за кожата си.

Но това, на което не се обръща достатъчно внимание е масажът на лице. По мои наблюдения в центрове за красота правят масаж само на лице или самата процедура се извършва само върху лицето, пропускайки така важните зони шия и деколте. За важността от грижа в зона шия и деколте, ще създам друга публикация. И така... Забелязали ли сте здравословния цвят, който кожата придобива след масаж?

Ползите от масажа са много. Процедурата спомага получаването на спокойствие и душевен баланс – изключително важни за физическото и психическото ни здраве компоненти, които игнорираме заради забързаното ни ежедневие. Масажите помагат за увеличаване притока на кръв, отпускане на мускулите, здравословен и свеж вид на кожата.  Подобрява се еластичността и се стимулира производството на колаген.

Нещо важно: епидермисът е само най – повърхностния слой на нашата кожа и няма смисъл да се грижите за него, ако не вземете мерки и за онова, което се намира отдолу. Същото е и с облеклото: когато мускулите ви са в добра форма, всичко, което носите, Ви стои по – добре.

Нека обърнем внимание и на мудният лимфен поток, който причинява натрупване на токсини и може да предизвика подпухналост. За целта е нужно да изведем токсините чрез лимфен масаж, за да изхвърлим отпадъчните продукти в лимфните ни съдове. Съветвам Ви, да превърнете в навик лимфните масажи, преди да се заемете с други дейности по грижа за кожата, като лазери, естетична апаратура и прочие.

Ако поемете глътка вода, тя просто ще остане в устата ви. Няма да иде по – нататък и няма да ви е от полза, ако нямате силите да я преглътнете – ако не използвате мускулите си, за да го направите. По същият начин кожата ви няма да поеме хранителни вещества, ако дермалния слой не е в добра форма. Ето защо моят подход към грижата за кожата се състои в двойна грижа – изглаждане на епидермиса, от една страна, и обгрижване на дермиса и мускулите отдолу, от друга. Масажите са онова, което поддържа във форма дермиса и мускулите. Мислете за тези практики като за основен фитнес на кожата. 

Терапиите от Biologique Recherche например, винаги започват с Welcome масаж, който има за цел да балансира епидермиса, да подсили кръвообръщението и да съживи кожата, като се работи по лимфните възли за свежа кожа и бляскав вид. След това продължаваме със специфичните масажни техники в съчетание със силно концентрираните продукти и педантични протоколи от Biologique Recherche.

„Професионалната услуга е много повече от просто външно украсяване, тя се грижи за здравето и благополучието на кожата.“

- Даниела Спасова

А замисляли сте се защо японките са с толкова красиви кожи и остаряват толкова бавно? Това е благодарение на масажите, които са основно средство за красота в Япония. В Козметичен център Skin Expert можете да се насладите и на Японски лифтинг масаж – КОБИДО. Виж повече в блога в статия: https://skinexpertcenter.bg/kobido-masazh-dreven-yaponski-lifting

Вземете здравето и красотата в собствените си ръце.

 

Ако статията ти се струва полезна, сподели я! Помогни ми да стигна до хората, които имат нужда от това познание!

Пиши ми, ако имаш въпроси свързани със здравето и красотата на кожата.

Да запазите час за КОБИДО масаж не е никак трудно. Можете да се свържете се с мен и на познатият телефон: 0897 897 297.

ОЧАКВАМ ВИ!

Ваш Skin Expert,

Мадлен Кънева.

Последвайте ни в социалните мрежи за още повече полезна информация.

Свържете се с нас!

phone 0897 897 297

mail info@skinexpertcenter.bg

mail Адрес: гр. Русе, ул. Борисова 44Б,
      ет.2, кабинет 1

Работно време:
Вторник – Събота: 10:00 – 18:00
Неделя и Понеделник - почивни дни
*Посещенията са само с предварително уговорен час!

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a> и <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-poveritelnost"> политика за поверителност</a>.