Както вече споменах в предходна статия е важно да си измиваме лицето всеки ден сутрин и вечер. Грижата за кожата на лицето често се пренебрегва. Наблюдавам, че масово женската аудитория се грижат за своя маникюр, коса, мигли или често влагат много средства в дрехи, но грижата за лицето се пренебрегва. Ноктите и косата са човешките придатъци, не ме разбирайте погрешно и те изискват своята грижа, но кожата е човешки орган, за който най – вече трябва ежедневно да полагаме старание в грижата.

Не винаги лицето се почиства старателно. Често нямаме време и тогава е по-лесно да го изплакваме само от време на време, набързо под душа или да си легнем с грим. Въпреки че знаем предимствата на правилното почистване.

Но ако отделим време да почистим лицето си наистина старателно, все пак изниква въпроса: правилно ли го правим?

Нека започнем с често допускани грешки, които трябва да избягваме по време на почистването на нашата кожа.

На първо място почистването на кожата на лицето с гореща вода или топла вода, не е препоръчително. Ако мием лицето си с твърде гореща вода, капилярите на кожата могат да се увредят и естествените масла на кожата да се отмият. Това прави кожата по-податлива на зачервяване и сухота. Ако кожата пък си има своите проблеми като акне, розацея, възпаление, в никакъв случай не измивайте с гореща или топла вода, това би допринесло за влошаване на Състоянието на кожата. Най-добре е да намалим температурата и да използваме максимално хладка вода.

Безразборното използване на почистващи продукти, неподходящи за кожата. Детергентите често съдържат много дразнещи вещества, които могат да са агресивни за съответния тип кожа и да са отговорни за различни кожни проблеми, ако не са правилно подбрани. Ако има онова изключително чисто усещане след почистването, това е знак, че защитните масла на кожата са били отмити от сулфати или дехидратиращи алкохоли.
В този случай е препоръчително да смените почистващия препарат. Кожата никога не трябва да се чувства стегната след почистване на лицето.

Твърде много продукти
Почиствате ли кожата си два пъти? Не е добра идея да бомбардираме кожата си с твърде много продукти. Почистващите препарати за миене и отстраняване на грим съдържат сулфати, алкохол и синтетични аромати, които оставят кожата раздразнена и напрегната - дори и да използвате нежно почистващо средство след това.
Най-добре е да използвате по-малко количество от същия почистващ продукт за второ почистване или първо да използвате кокосовата мицеларна вода от Biologique Recherche и да емулгирате с почистващото мляко отново от Biologique Recherche, богато на витамини и много чисти активни съставки.

Бързото почистване е също допускана грешка. Понякога сме доста уморени в края на дългия ден и просто искаме да си легнем и така не полагаме нужното старание за почистването на нашата кожа, камо ли за поставяне на продуктите за нощна грижа. Въпреки това, колкото и да сте изморени, не пропускайте да почистите лицето си вечер. Може даже да си направите лек масаж с почистващото мляко от BR за намаляване на стреса и напрежението.

Честото използване на ексфолианти с абразиви не е препоръчително. Масово наблюдавам, че се използват ежедневно. Но това нарушава деликатния физиологичен баланс на кожата и оттам се поражда небалансираната кожа, съответно и кожата започва да показва все по – голяма чувствителност. Не трябва да използваме всеки ден почистващ продукт с пилинг действие, това е възможно един два пъти седмично.

Все още се наблюдава грешната и абсурдна практика да се почиства лицето със спирт. Моля не го правете вкъщи! Почистването на лицето със сапун и мокри кърпи, моля не го правете вкъщи! Сигурно смяташ, че тези продукти, щом дезинфекцират, значи са полезни за твоята кожа. Това, което трябва да знаеш е, че след използването на такива продукти тя започва да отделя два пъти повече мазнина, за да компенсира изсушаването. Освен това, тези продукти превръщат кожата в много чувствителна. Започва да се зачервява лесно, да прави петна от възпаления, да оттича и подпухва, раните заздравяват по-трудно.

Ако всичко изброено до тук ти е познато или ако имаш някой от описаните проблеми, знай, че има как да си помогнеш с грижите, които полагаш за кожата си у дома, ако спазиш съветите, които съм написала.

Надявам се, че съм ви била полезна. Помагам на хора в различни състояния да открият пътя към здравата и красива кожа! Изготвям програми за домашна грижа. Създавам система, с която да помогна на хората, които имат нужда от моето познание и опит.

Ще ме зарадвате, ако ми пишете и ми зададете въпрос, който да е в моята професионална компетентност. С радост ще ви отговоря!

До скоро!

 

Текст: Мадлен Кънева

Последвайте ни в социалните мрежи за още повече полезна информация.

Свържете се с нас!

phone 0897 897 297

mail info@skinexpertcenter.bg

mail Адрес: гр. Русе, ул. Борисова 44Б,
      ет.2, кабинет 1

Работно време:
Вторник – Неделя: 10:00 – 18:00
Понеделник - почивен ден
*с предварително уговорен час

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a> и <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-poveritelnost"> политика за поверителност</a>.