Глобалният ден на рециклирането се провежда всяка година на 17 май, дата, установена от ЮНЕСКО, за да ни напомни за важността на трите Rs – Reducing, Reusing and Recycling / Намаляване, повторна употреба, рециклиране. Една обикновена стратегия, която всеки от нас може да приложи, за да ограничи степента на нашето въздействие върху планетата Земя.

Фокусирайки се по-специално върху козметичната индустрия, Biologique Recherche се стреми да намали отпечатъка върху околната среда както на производствените площадки, така и по отношение на дизайна на продукти и опаковки. От години това е част от корпоративната стратегия на компанията.

Г-н Руперт Шмид (съсобственик в Biologique Recherche) споделя:

"Отдаваме голямо значение на управлението на отпадъците. Ние рециклираме и изхвърляме отговорно всички отпадъци в съответствие с обществените здравни разпоредби и стандарта ISO 22716. Искаме да осигурим по-устойчиви продукти и опаковки чрез екодизайн и рационално използване на суровините. През 2020 г. извършихме проучване, за да анализираме задълбочено рециклируемостта на опаковките си. Направихме, например, кутиите на нашите Finishing Serums по-малки, което доведе до спестяване на 357 кг хартия годишно”.

Нашата работа в тази област и рециклирането активно допринасят за грижата за нашата околна среда. Да знаете как използваните продукти оказват положително въздействие върху света и природата, е истински красиво!

Представяме ви една инициатива от Biologique Recherche, с мисъл за природата, за да предотвратим заедно замърсяването от празните опаковки на продукти на марката, като ги рециклираме.

Превръщаме центровете за красота в места, където вие, приятелите на марката, ще можете да донесете празните си опаковки на #BiologiqueRecherche от хартия, стъкло и пластмаса. От 01.06 във всички центрове, партньори на Biologique Recherche в България са поставени специални брандирани кошове за разделно изхвърляне. Един път в месеца, всички партньори ще ги изпращат по Еконт, за да може основния партньор за България, от своя страна да ги предава за рециклиране.

Източник текст: Biologique Recherche Bulgaria 

Лого (снимков материал): Талантливата Rada Miladinova

Последвайте ни в социалните мрежи за още повече полезна информация.

Свържете се с нас!

phone 0897 897 297

mail info@skinexpertcenter.bg

mail Адрес: гр. Русе, ул. Борисова 44Б,
      ет.2, кабинет 1

Работно време:
Вторник – Събота: 10:00 – 18:00
Неделя и Понеделник - почивни дни
*Посещенията са само с предварително уговорен час на посочения телефонен номер!

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a> и <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-poveritelnost"> политика за поверителност</a>.