Искате ли да научите повече по темата за бавната грижа за кожата? Останете в следващите редове, с нашия любим BR Brand Ambassador @deninamartin ♥️

#Repost
“С всяка Нова година идват нови тенденции, а старите си отиват. Включително що се отнася и до грижата за кожата. Обичам да чета и проучвам по темата, защото наистина искам най-доброто за моята. Оказва се, че вече практикувам най-добрата тенденция в красотата за 2023 и то от години. Нарича се бавна грижа за кожата (slow skincare).????????‍♀️

✨Постоянните печелят състезанието
Най-добрият начин да спечелим състезанието е чрез последователна рутина, адаптирана към нашите собствени и индивидуални нужди. Такава, която е фокусирана върху дългосрочните ползи, вместо върху незабавните резултати. С продукти, които са пълни с качествени и полезни съставки. Все пак кожата е най-големият орган в нашето тяло – трябва да се отнасяме с грижа и внимание към него.

✨Няколко полезни съвета
Обърнете внимание на кожната бариера. Ако кожата става червена след използване на тоник или друг продукт, тогава може би кожната бариера е компрометирана. Затова концентрирайте усилията си върху възстановяването на тази кожна бариера.

✨Бъдете нежни с ексфолиацията. Ретинолът стана голям хит през последните години. Вярвате или не, никога не съм се впускала в тази тенденция. Вместо това използвам лосион P50W, който е деликатен и нежен. Ако искате да използвате ексфолианти, уверете се, че те са с ниска концентрация и не са твърде агресивни, за да не компрометирате кожната бариера.

✨Консултирайте се със специалист. При такова изобилие от продукти, информация и дори актуалности, в един момент става трудно сами да определим от какво наистина се нуждае кожата ни. Както и къде грешим. Затова винаги е най-добре да се обърнете към специалист, който да ви посъветва най-точно.

Както някои от вас знаят аз се доверявам на Анелия Генова от @anelie__ която работи с продуктите и апаратната диагностика на Biologique Recherche. Имах проблеми с хидролипидния слой на кожата и благодарение на продуктите на Biologique Recherche го реших. За мен лично те са олицетворение на т.н. slow skincare – водени от дългосрочни ползи, вместо от незабавни и привидни резултати”.

Източник: @deninamartin

 

Последвайте ни в социалните мрежи за още повече полезна информация.

Свържете се с нас!

phone 0897 897 297

mail info@skinexpertcenter.bg

mail Адрес: гр. Русе, ул. Борисова 44Б,
      ет.2, кабинет 1

Работно време:
Вторник – Неделя: 10:00 – 18:00
Понеделник - почивен ден
*с предварително уговорен час

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-biskvitkite"> политика за бисквитките</a> и <a href="https://skinexpertcenter.bg/politika-za-poveritelnost"> политика за поверителност</a>.